Letro Sport - Köpvillkor och integritetspolicy

Köpvillkor och integritetspolicy

Reviderad 2023-07-10

Läs Letro Sports integritetspolicy här

Betalningsvillkor för leveranser inom Sverige
Moms 25% ingår i samtliga priser.
Vid beställning kan du välja bland nedanstående betalningsalternativ.

Klarna Faktura

Klarna Faktura - 30 dagar
Handla nu - betala efter leverans! När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor. En faktureringsavgift på 29 kr tillkommer utöver fraktkostnaden.
Läs mer om villkoren för Klarna faktura genom att klicka här.

Klarna Konto


Klarna Konto - Delbetalning
Samla alla köp med Klarna konto på en faktura och betala alltid efter leverans. Du kan sedan välja att delbetala per månad. När du betalar via Klarna Konto handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor. Leverans sker till din folkbokförda adress alternativt för företag registrerad och godkänd leveransadress hos Bolagsverket. Läs mer om villkoren för Klarna konto genom att klicka här.

Kortbetalning    
Vid kortbetalning betalar du bara halva fraktkostnaden (gäller endast för leveranser inom Sverige).
Kortbetalning sker via PayFunc med högsta säkerhet. PayFunc transferering över nätet sker enligt bankstandard med SSL-teknik och 128-bitars kryptering.
Ordersumman reserveras på ditt konto direkt när din beställning registreras.


Swish Logo

Swish är en mobil betaltjänst som används mellan privatpersoner och från privatpersoner till anslutna företag, föreningar och organisationer. Privatpersoner som ansluter sig till Swish kopplar sitt mobilnummer till sitt bankkonto. De kan då skicka och ta emot pengar genom Swish, samt betala till anslutna företag, föreningar och organisationer. Anslutna företag, föreningar och organisationer får ett unikt Swish-nummer som privatpersoner kan swisha till, och kan därmed erbjuda ett betalsätt där de får in betalningen direkt på sitt bankkonto.

Hur betalar jag med Swish?
Instruktion för hur du betalar din order får du i orderbekräftelsen som du får när du slutfört din order. Inga varor skickas förrän vi erhållit betalningen om du väljer Swish som betalningsalternativ. Viktigt är att du anger orderid som meddelande för din betalning så vi kan koppla din betalning mot ordern. Vid Swishbetalning betalar du bara halva fraktkostnaden (gäller endast för leveranser inom Sverige).

Betalningsvillkor för leveranser utom Sverige men inom EU
Vid leveranser utanför Sverige sänder vi endast mot betalning med kort.
Kortbetalning sker via CertiTrade med högsta säkerhet. CertiTrades transferering över nätet sker enligt bankstandard med SSL-teknik och 128-bitars kryptering. Ordersumman reserveras på ditt konto direkt när din beställning registreras.

I sällsynta fall då systemet inte kan räkna ut fraktkostnaden behandlas din order manuellt. Detta inträffar ibland då dina beställda varor överstiger 20 kg. Vi behandlar då din order manuellt och du får ett e-postmeddelande till betalningsrutinen där frakten är inräknad i priset.
Svensk moms 25% ingår i samtliga priser. Till företag med VAT-nummer drar vi av den svenska momsen.


Betalningsvillkor för leveranser utom Sverige till icke EU-land
Vid leveranser utanför Sverige sänder vi endast mot betalning med kort.
Kortbetalning sker via CertiTrade med högsta säkerhet. CertiTrades transferering över nätet sker enligt bankstandard med SSL-teknik och 128-bitars kryptering.
Ordersumman reserveras på ditt konto direkt när din beställning registreras.
I sällsynta fall då systemet inte kan räkna ut fraktkostnaden behandlas din order manuellt. Detta inträffar ibland då dina beställda varor överstiger 20 kg. Vi behandlar då din order manuellt och du får ett e-postmeddelande till betalningsrutinen där frakten är inräknad i priset.
Svensk moms dras av med 20% på totala varubeloppet inklusive fraktkostnaden.


Presentkort

Självklart kan du betala med Letro Sport:s presentkort även när du beställer på webben. Skicka presentkortet eller presentkorten till oss på adressen nedan.
Viktigt! Skriv ditt namn och adress samt vilken faktura eller vilket webordernummer som betalningen gäller för någonstans på presentkortet/presentkorten eller lägg med en lapp där dina kontaktuppgifter finns med. Vi får in många presentkort så det är därför mycket viktigt att ditt namn finns med så vi kan koppla presentkorten mot din order. Överstiger beloppet den summa som du handlar för skriver vi ett nytt presentkort med överskjutande belopp och sänder tillbaka till dig.


Presentkort vid beställning i webshop

Vill du delbetala din beställning med presentkort gäller samma som ovan. I kassan får du skriva in totalsumman på de presentkort som du kommer att skicka in. Summan för presentkorten dras automatiskt bort från den totala ordersumman och eventuellt resterande belopp kommer att debiteras beroende på vilket betalningssätt du väljer i kassan.

Om summan på presentkorten överstiger ordervärdet så välj Swish som betalningsalternativ eftersom ingen ytterligare betalning behöver göras. Eventuellt överskjutande belopp överförs på ett nytt presentkort

OBS!
Inga varor skickas iväg förrän vi mottagit presentkort från dig.
 

Frakt och leveransvillkor

Frakten räknas ut automatiskt. Fraktkostnaden gäller för alla leveranser utom där vikten överstiger 20 kg eller vid sällsynta fall då systemet av någon anledning inte kan räkna ut frakten. Frakten beräknas på Postnord skrymmande brev, Postnord varubrev eller postpaket. Vid kortbetalning eller Swish får du 50% rabatt på frakten (gäller enbart leveranser inom Sverige) och det räknas av i kassan efter du har valt betalningssätt.

Om vikten överstiger 100 kg kan inte frakten räknas ut automatiskt. Frakt tillkommer då med billigast möjliga fraktsätt som debiteras i efterhand.

Minsta fraktkostnad är 30 kr (halveras vid kortbetalning eller Swish).

Erbjudande just nu
Vid köp för minst 700 kr skickas din order fraktfritt* inom Sverige. Gäller endast vid kortbetalning, Klarna Faktura eller Swish.
* Gäller dock ej vid köp av plastfickor för orienteringskartor då frakt debiteras.

De produkter som erbjuds i vår webshop finns även till försäljning direkt från vårt lager i Surahammar och även ute på tävlingsförsäljning under orienteringssäsongen varför det kan hända att en beställd vara i webshopen sålts samtidigt på annan plats då lagersaldot inte hunnit uppdateras i webshopen. Vi kan inte bli ansvarig att leverera en produkt som är slutsåld eller utgången ur sortimentet. Skulle en produkt inte gå att leverera så meddelar vi anledningen till detta via E-post eller telefon. Du har då i enlighet med konsumentköplagen (1990:932 ) rätt att häva köpet utan kostnad. Har du betalat i förskott betalar vi tillbaka inom några dagar.

Leveranstid
Normalt ca 2-5 arbetsdagar - oftast snabbare (gäller varor som finns i lager). Vid beställning på webben före klockan 12.00 (vardagar) finns möjligheten att din order skickas redan samma dag. Vi skickar mestadels med Postnord (Mypack Collect eller Varubrev för leverans direkt till brevlåda) eller med DHL (DHL Servicepoint till privatpersoner eller DHL Paket till företag). Har du speciella önskemål om vilket fraktbolag du önskar så skriv det i meddelanderutan i kassan så ska vi försöka ordna det. Är det brådskande med din order så skriv det i meddelandefältet i kassan så ska vi göra vad vi kan för att få iväg din beställning så snabbt det bara går.Leveranstider under semesterperioden (17 juli - 2 augusti 2024)
Vi har reducerad bemanning under juli månad på grund av semester. Leveranstiden kan bli något längre så beställ gärna i god tid innan du behöver leverans. Om det är bråttom med din order så ange det i meddelanderutan i kassan så gör vi allt vi kan för att få iväg din beställning så snabbt det bara går. Vi kanske inte hinner svara i telefon då weborder priorioteras i första hand. Vid eventuella frågor om din order så skicka frågor via e-post så svarar vi så snart vi har möjlighet.


Återköp/returer:
Alla varor öppet köp i 30 dagar från det datum som du mottagit din försändelse.
Returer godkännes när de är oanvända och i obruten originalförpackning. Storleksvaror får självklart provas*.
* Gäller dock ej underkläder och Airtrim som är hygienprodukter.

Bifoga helst returblanketten med din retur så underlättar det hanteringen. (Den finns att ladda ner nedan om du inte har fått någon i din försändelse.) Inga returer mot postförskott. Returfrakten betalas av köparen. Vid återköp återbetalar vi till dig beroende på vilket betalningssätt som använts vid köpet. Har du till exempel betalat med kort så återbetalar vi summan till det kort som användes vid köpet, vid betalning med Klarna faktura återbetalas summan via Klarna och Swish återbetalas via Swish till ditt mobilnummer.
Eventuell fraktkostnad återbetalas ej.

Använd gärna nedanstående returblankett när du vill skicka tillbaka eller göra ett byte.
Returblankett (skriv ut och fyll i)
Har du inte tillgång till skrivare kan du också skicka ett e-postmeddelande med alla uppgifter om din retur. Glöm då inte att lägga med dina kontaktuppgifter (namn, adress och telefonnummer) tillsammans med returen så vi kan se vem det kommer från.

Byten

Självklart får du byta vara om du inte är nöjd förutsatt att den är oanvänd och i obruten originalförpackning. Storleksvaror får självklart provas*.
* Gäller dock ej underkläder och Airtrim som är hygienprodukter.
Bifoga gärna en returblankett och fyll i vad du önskar byta till och sänd till oss på adressen nedan.
Kostnad för returfrakt tillbaka till oss får du som köpare betala och vi bjuder på frakten tillbaka till dig.


Äganderättsförbehåll
Letro Sport AB förblir ägare till levererade varor tills dess att varorna är betalda av köparen. Intill dess att varorna är betalda skall köparen behandla levererad vara/varor som Letro Sport AB:s egendom.Orderbekräftelse via e-post:

Orderbekräftelsen kommer i regel inom några minuter efter att du sänt iväg din order.
Erhåller du ingen e-postbekräftelse inom några minuter kan något tyvärr ha blivit fel - t ex fel e-postadress. Var noga med att kontrollera så att din e-postadress är rättstavad och korrekt ifylld när du beställer. Kolla också i din SPAM-korg så att det inte orderbekräftelsen fastnat där. Vänligen skicka ett e-post till oss (infoletro.se) om du inte fått din orderbekräftelse efter 15 minuter så kan vi kolla upp att din order kommit fram.
 

Leveransbekräftelse via e-post:

Samma dag som Din beställning levereras skickas en leveransbekräftelse.
Om försändelsen skickats som paket finns en länk till Postnord eller DHL där du kan spåra ditt paket.


Javascript:

Din webbläsare måste klara javascript för att de flesta funktionerna skall fungera i webshopen.
De flesta webbläsarna har den funktionen aktiverad som standardinställning.


Cookies:

Letro Sport använder cookies för att lagra de varor du har i din korg innan du sänt iväg din order.
De varor du har lagt i din korg ligger kvar i några dagar om har påbörjat en beställning. Detta för att du ska slippa behöva lägga in varorna igen om du går i från din dator eller stänger ner webbläsarfönstret så att kontakten med vår webbserver bryts.

Rabatter - Letro Sport webshop

För närvarande lämnar vi 5% rabatt på våra ordinarie priser, se nedan vilka olika typer av priser vi har.
Priserna gäller vid beställning i Letro Sport:s webshop.

Fyra typer av priser: Webpris, Paketpris, Extrapris/Kampanjpris och Nettopris.
På respektive artikel står alltid det pris som gäller.

Vi reserverar oss mot slutförsäljning och felaktiga prisuppgifter på hemsidan.

Webpris:

Ordinarie pris (priset som vi har vid köp direkt hos oss på vårt lager och vid tävlingsförsäljning) nedräknad med aktuell webrabatt som för närvarande är 5%.
På artikeln står då: Till exempel: Webpris 855 kr (Ord pris: 900 kr)


Webpris gäller EJ för:
 
Extrapriser / Kampanjpriser:
Gäller artiklar som redan har ett sänkt pris under en viss period.
Kan även vara utgående artiklar eller utförsäljning av utgående artiklar.
På artikeln står då till exempel: 
Extrapris: 700 kr (Ord pris: 1000 kr) T o m: 2024-08-04 eller Kampanjpris: 700 kr (Ord pris: 1000 kr) T o m: 2024-08-04.

Paketpriser:
Gäller på vissa pannlampspaket, storpack på till exempel sporttape, plastfickor för orienteringskartor mm.
Paketpriser ligger mer än 5% under vad det skulle ha kostat tillsammans räknat på ordinarie priser.
På artikeln står då till exempel: "Paketpris: 1650 kr"

Nettopriser:

Ett antal artiklar är märkta med nettopris.
Artikeln är då ofta satt med ett lågt pris (gäller ibland specialartiklar).
På artikeln står då till exempel: "Nettopris: 1600 kr"

Svensk moms ingår i samtliga priser.

Adress och telefon till Letro Sport AB


Letro Sport AB
Industrivägen 2
735 37 SURAHAMMAR

Lager:
Industrivägen 2 (öppettider)

Telefon: 0220-305 53
VAT-nr: SE5562880314301 (moms reg nr)
Webshop: www.letro.se
E-post: infoletro.se


Letro Sports integritetspolicy


1. Insamling av information
Vi samlar in information från dig när du registrerar dig på vår webbplats, loggar in på ditt konto, gör ett köp, deltar i en tävling och/eller när du loggar ut. Den insamlade informationen inkluderar ditt namn, adress, e-postadress och eventuellt telefonnummer. Du som kund skriver själv in de uppgifter som till exempel behövs för att göra en beställning. Dessutom tar vi automatiskt emot och sparar information från din dator och webbläsare, inklusive din IP-adress.

2. Användning av information
Den information vi samlar in från dig kan användas för att:

  • Göra din upplevelse på vår webbplats personlig
  • Förbättra vår hemsida
  • Förbättra vår kundservice och ditt behov av hjälp
  • Kontakta dig via e-post
  • Ett erbjudande eller en undersökning

3. E-handelssäkerhet
Vi är de enda som äger informationen som samlas in på den här webbplatsen. Din personligt identifierbara information kommer inte att säljas, utbytas, överföras eller delas vidare till något annat företag, i något syfte, utan ditt samtycke, förutom då så krävs för att uppfylla en begäran och/eller överföring, t.ex. för att skicka en beställning.

4. Utlämnande till tredje part
Vi säljer, handlar, eller på annat sätt överför, inte personligt identifierbar information till utomstående parter. Detta inkluderar inte betrodd tredjepart som hjälper oss att driva vår webbplats eller vårt företag, med kravet att dessa parter godkänner att hålla informationen konfidentiell. Vi anser att det är nödvändigt att dela information i syfte att undersöka, förhindra eller vidta åtgärder mot illegala aktiviteter, misstänkt bedrägeri, situationer som medför en potentiell risk för en persons fysiska säkerhet, brott mot våra användarvillkor eller andra tillfällen då lagen kräver så.

5. Informationsskydd
Vi vidtar en rad olika säkerhetsåtgärder för att skydda dina personliga uppgifter. Vi använder oss av avancerade krypteringsmetoder för att skydda känsliga uppgifter som överförs över internet. Vi skyddar dessutom dina uppgifter offline. Endast medarbetare som ska uträtta ett specifikt jobb (t.ex. fakturering eller kundservice), får tillgång till personligt identifierbar information. De datorer/servrar som används för att lagra personligt identifierbar information lagras i en säker miljö.

Använder vi oss av cookies?
Ja. Våra cookies förbättrar tillgången till vår webbplats och identifierar återkommande besökare. Dessutom förbättrar våra cookies användarupplevelsen genom att spåra och målanpassa användarens intressen. Vår användning av cookies kopplas över huvud taget inte till personligt identifierbar information på vår webbplats.

6. Avsluta prenumeration
Vi använder den e-postadress du förser oss med för att skicka information och uppdateringar som angår din beställning och nyhetsbrev (om du själv kryssat i att du vill ha nyhetsbrev från oss). Om du inte längre vill ta emot sådana meddelanden hittar du information om hur du avslutar prenumerationen i slutet av varje nyhetsbrev.

7. Samtycke
Genom att använda vår webbplats godkänner du vår integritetspolicy.
     

Nyhetsbrev

Vill du ta del av produktnyheter, erbjudanden och kampanjer?